SERVICII IT

Cablare Stucturata



Cablarea structurata reprezinta baza pe care este costituita intreaga retea de calculatoare.



Portfolio Image

Configurarea Calculatorului

Apeland la ajutorul unor avizati in domeniu, nu va mai ramane decat placerea de a folosi un echipament bine configurat, potrivit necesitatilor si posibilitatilor financiare ale fiecaruia.

Portfolio Image

Depanare Calculatoare si laptopuri

Daca acasa sau la locul de munca nu aveti persoane a caror activitate este legata de domeniul IT si aveti greutati in repararea sau intretinerea unuia sau a mai multor echipamente de calcul, desktop-uri sau laptop-uri, va stam la dispozitie prin serviciile pe care le oferim.


Portfolio Image

Vanzare echipamente IT

Vanzarea de echipamente IT este insotita de consultanta de specialitate din partea echipei noastre

Portfolio Image

INTRETINERE CALCULATOARE, LAPTOP-uri si RETELE Calculatoare

Consultanta preliminara celor interesati de gasirea celor mai bune solutii care sa duca la cea mai buna rezolvare pentru o situatie specifica.

Portfolio Image

Cablarea structurata

Cablarea structurata reprezinta baza pe care este costituita intreaga retea de calculatoare. De buna concepere a acestei structuri depind nemijlocit functionarea fluenta si viteza de raspuns ale retelei, implicit inlaturarea neplacerilor cauzate de incapacitatea de prelucrare a datelor de catre echipamentele subdimensionate.

    Se efectueaza urmatoarele actiuni:
  • Se pun de acord cerintele beneficiarului cu posibilitatile sale financiare si cu topografia locatiei;
  • Se aleg echipamentele;
  • Se instaleaza infrastructura necesara retelei (canale de cabluri, introducere cabluri in canale, montare prize, efectuare conexiuni intre echipamentele pasive, etc.);
  • Se monteaza cabinetele metalice (rack-uri) care vor adaposti, in conditii de siguranta, echipamentele active , panourile de conexiuni (patch panel-uri), racordurile flexibile (patch-uri);
  • Se efectueaza conexiunile intre echipamentele active si cele pasive;
  • Se realizeaza teste de functionare;
  • Se predau beneficiarului documentatiile aferente dupa care are loc receptia lucrarii;
  • Se instruiesc reprezentantii desemnati ai beneficiarului cu privire la folosirea corecta a echipamentelor montate si a software-ului instalat.

Configurarea calculatorului

Ceea ce trebuie sa se ia in consideratie atunci cand alegem un sistem de calcul, fie necesar lucrului la birou, fie pentru scopuri distractive, nu mai reprezinta o enigma pentru unii dintre noi.

Acestea sunt, de obicei, persoane care au ca obiect al muncii lor vanzarea sau intretinerea unor astfel de dispozitive sau care pur si simplu au un hobby legat de aceste lucruri. Totusi, in zilele noastre, data fiind explozia de produse de gen, chiar si unor persoane cu experienta li se poate intampla sa nu aleaga intotdeauna solutia cea mai potrivita pentru satisfacerea pe deplin a unei cereri din partea unui client.

Exista, de asemenea, persoane care nu vor sa aiba de-a face cu astfel de probleme ci doresc numai sa folosesca un calculator in diverse activitati. Acestea sunt generic denumite UTILIZATORI. Catre utilizatori este indreptata activitatea unei firme de furnizare a serviciilor in domeniul IT&C (Tehnologia informatiei si a comunicatiilor)!

Este bine cunoscut faptul ca fiecare calculator trebuie sa fie configurat in deplina concordanta cu domeniul in care va fi folosit. Altfel spus, unul care este destinat muncii specifice intr-un birou nu poate rula cu usurinta (sau mai deloc) aplicatii care necesita, de exemplu, putere ridicata de prelucrare grafica. Cu toate acestea, este bine ca si calculatorul pentru activitati de birou, cu toate ca nu necesita o atat de mare putere, sa fie echipat cu componente de calitate, alese cu grija, spre a nu exista riscul de incompatibilitate intre ele. In mod generic, un calculator, fie din gama desktop (alcatuit din unitate centrala, monitor, tastatura si mouse), fie din clasa portabile (notebook, netbook, etc.), are in structura aceleasi componente.

Chiar daca cele portabile sunt livrate gata asamblate, trebuie sa il alegem pe cel mai potrivit dorintelor noastre. Neintrand in detalii tehnice, in alegerea elementelor necesare unui calculator, pornim de la platforma pe care construim ansamblul: placa de baza (motherboard sau mainboard)

Pe aceasta sunt asamblate restul componentelor necesare functionarii calculatorului. A doua piesa, ce echipeaza placa de baza, este procesorul (CPU-central processor unit), de fapt un microprocesor prin care trec toate instructiunile si care efectueaza calculele necesare, controlat de sistemul de operare al calculatorului.

aligncenter

Deoarece microprocesorul degaja o caldura relativ ridicata in timpul lucrului, el trebuie mentinut intr-o plaja favorabila de temperatura. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul asa-numitului cooler de procesor (racitor).

Interfata vizuala, intre computer si utilizator, este asigurata de placa grafica, ce poate fi adaugata placii de baza sau poate fi reprezentata de un microprocesor (GPU-graphics processing unit), integrat in placa de baza.

Cu ajutorul ei, al tastaturii si mouse-ului, utilizatorul poate vizualiza si controla activitatea calculatorului. Memoria RAM (Random acces memory), memorie interna, este o alta componenta fara de care niciun calculator nu poate functiona.

In acest loc ajung toate datele inainte de a fi prelucrate de unitatea centrala de procesare (CPU) si reprezinta spatiul de lucru al calculatorului. Datele de aici nu au caracter permanent ci ele exista atata timp cat sunt prelucrate.

Paleta este completata de memoria externa, denumita HDD (hard disk drive) sau SSD (solid state drive).

In memoria externa datele sunt stocate permanent, cu posibilitatea accesarii ulterioare, de cate ori este nevoie sau se pot sterge in mod voit. Mai avem nevoie de o sursa de alimentare (PSU-power supply unit), care sa poata furniza o cantitate suficienta de energie electrica, astfel incat in orice conditii nicio componenta sa nu fie afectata de sincope in functionare, asigurandu-se astfel stabilitatea sistemului.

In cele din urma, toate acestea vor fi asamblate intr-o carcasa (case), a carei calitate nu trebuie ignorata.

Carcasa trebuie sa fie incapatoare, de modul sau de construire depinzand buna capacitate de racire a intregului ansamblu. Asa cum spuneam mai sus, alegerea tuturor celor necesare poate parea anevoioasa pentru un utilizator obisnuit, daca nu imposibila.

Apeland la ajutorul unor avizati in domeniu, nu va mai ramane decat placerea de a folosi un echipament bine configurat, potrivit necesitatilor si posibilitatilor financiare ale fiecaruia.

DEPANARE CALCULATOARE si LAPTOP-uri

Atunci cand constatati ca ceva nu functioneaza cum ar trebui la echipamentul pe care il detineti, si daca masurile proprii de inlaturare a problemei dau gres, puteti cere ajutorul unei societati specializate.

In ceea ce priveste calculatoarele, in general exista doua abordari ale problemelor ce pot aparea.

In primul caz defectiunile pot proveni de la componentele electrice sau electronice, acestea reprezentand sectiunea hardware a echipamentului.

    Se iau urmatoarele masuri:
  • Diagnoza - se constata pe cat posibil, impreuna cu clientul, pe baza observatiilor proprii si ale specialistului, componenta sau zona de unde provine defectul.
  • Inlaturarea problemei - pe loc sau intr-un interval care sa permita achizitionarea si inlocuirea partilor defecte.
  • Se testeaza echipamentul dupa interventie si se fac eventuale reajustari.

In al doilea caz, daca disfunctia este semnalata in sectiunea software, lucrurile stau oarecum altfel, intrucat acest tip de defectiuni pot aparea in sistemul de operare (prin stergerea accidentala a unor fisiere, update-uri automate de sistem neduse pana la capat, incompatibilitati cu alte drivere ), in diverse programe sau aplicatii instalate sau din cauza infectarii sistemului cu binecunoscutii virusi sau viermi informatici sau alte forme de amenintare din mediul in discutie.

Trebuie cunoscut faptul ca un astfel de virus poate aduce pagube atat partii software cat si celei hardware!

De aceea, de cate ori se constata o modificare in modul de functionare al calculatorului (opriri neasteptate, resetari numeroase, scaderea performantei in orice mod) calculatorul trebuie verificat in mod judicios.

    Drintre actiunile care pot fi intreprinsede catre societatea noastra, putem aminti:
  • Scanarea sistemelor cu unelte software specifice;
  • Devirusarea, in cazul cand scanarea a detectat orice fel de amenintare;
  • Asigurarea securitatii sistemului, prin programe specializate si licentiate.

Dupa caz:
* Instalarea si configurarea sistemului de operare, a altor aplicatii software.

In finalul acestor actiuni are loc o optimizare pentru a putea garanta stabilitatea sistemului .

INTRETINERE CALCULATOARE, LAPTOP-uri si RETELE Calculatoare

    Intretinerea (mentenenta) acestor aparate este realizata de catre societatea noastra prin doua tipuri de servicii:
  • Intretinere la sediul nostru, in acest caz clientul aduce personal aparatul la atelierul societatii;
  • Intretinere la sediul clientului, caz in care tehnicienii nostri se deplaseaza la client.

Serviciile se ofera fie ca interventie la chemarea clientului (ON CALL), fie sub un abonament de servicii, ale carui forma si continut sunt adaptate fiecarui client.

Serviciile se ofera atat societatilor cat si persoanelor fizice.

    Avantajele incheierii unui contract de intretinere:
  • Deplasari nelimitate ca numar, la sediul clientului, pentru efectuarea depanarii;
  • Raspuns prompt si intr-un timp scurt de la efectuarea sesizarii (2 pana la 4 ore in localitate, pana la 6 ore in afara localitatii, in judet, in functie si de momentul sesizarii);
  • Rezolvarea problemei, impreuna cu dumneavoastra, prin administrare de la distanta (remote management), atunci cand este posibil;
  • Serviciile sunt realizate cu personal calificat, iar dumneavoastra nu aveti nevoie de personal propriu, special desemnat si calificat pentru aceste operatiuni;
  • Mentinerea echipamentelor in stare permanenta de functionare;
  • Asigurarea integritatii datelor prin solutii de backup;
  • Consultanta gratuita in vederea achizitionarii de alte echipamente sau servicii.

In ceea ce priveste pretul unui abonament sau al unei interventii, data fiind multitudinea de factori care influenteaza serviciul (distanta, timp petrecut pentru depanare, starea echipamentelor clientului, vechimea lor, softuri instalate, update-uri necesare, etc.), acesta este flexibil, negociabil, adaptat fiecarui client.

Top